Twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van de peuter uit Watergraafsmeer zouden zijn opgepakt in Iran en Verenigde Staten.

Volgens De Telegraaf gaat het om Imran S., een neef van de vader van de peuter. Hij zou zondag in Iran op het vliegveld van Teheran zijn aangehouden.

Hij stond sinds de ontvoering internationaal gesignaleerd. Ook de vader van de peuter zelf staat op de internationale opsporingslijst, hij verblijft met de 2-jarige peuter in Mumbai. 

Een tweede man is vorige week in de Verenigde Staten aangehouden, Daniel C. was de voorbereider van de ontvoering, schrijft De Telegraaf. Of en wanneer de twee aan Nederland worden uitgeleverd, is nog niet duidelijk. 

Viertal verdachten

Met de twee aanhoudingen komt het aantal gearresteerde verdachten op vier. In Nederland zitten sinds de ontvoering in september ook al twee verdachten vast. Eén van de ontvoerders werd direct tegen de grond gewerkt door een buurtbewoner en een tante van de peuter. Dat was Robert B. Hij zou volgens justitie ook geweld hebben gebruikt bij de ontvoering in Watergraafsmeer.

Later werd Frederik S. aangehouden in Coevorden. De ontvoerders gingen volgens de officier van Justitie voorbereid en professioneel te werk. De voorbereidingen zouden maanden hebben geduurd.