De bomen aan de Werktuigstraat in Noord zijn donderdag gekapt. Hoewel omwonenden tegenacties hadden aangekondigd, konden de bomen zonder weerstand omver gehaald worden.

De bomen moeten wijken voor starterswoningen. Omwonenden hadden vijfhonderd handtekeningen opgehaald tegen de bouw, maar dat haalde niets uit.

Donderdagochtend ging dan toch echt de kettingzaag erin. En hoewel er van tevoren protest was aangekondigd, waren er geen vastgeketende mensen of grote groepen boze bewoners te zien. Twee boze omwonenden zien het allemaal met lede ogen aan.

"Ik ben niet eens meer boos, ik vind het gewoon diep treurig dat dit kan gebeuren. Dat we het niet tegen hebben kunnen houden, dat er niet genoeg mensen waren die hebben doorgevochten."

Teleurgesteld

Er had volgens hen veel meer kunnen gebeuren. "Mensen hebben snel opgegeven, want van de gemeente kan je toch niet winnen. Dat is wel zo." 

Of ze teleurgesteld is in de buurt? "Zeker, heel erg ja. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die amper weten dat hier bomen staan." Daar is haar medebewoner het roerend mee eens. "Het is pijnlijk. Echt. Ik stond net te filmen. Om elke boom moest ik janken."