Bij de Amsterdamse advocaat van No Surrender-oprichter Klaas Otto is thuis een niet meer werkend drugslab aangetroffen. Ook vond de politie 3,4 kilo amfetamine in zijn huis in Den Haag.

De 69-jarige Jan Piet van R. en de 45-jarige partner van Otto werden afgelopen maandag gearresteerd. Van R. heeft zijn kantoor in Amsterdam.

Van R. en de partner van Otto worden ook verdacht van het beïnvloeden van getuigen. Zij zouden dat in opdracht van de motorclub-oprichter hebben gedaan. De advocaat zou daarnaast ook briefjes hebben aangenomen en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld. De rechter-commissaris beslist donderdagmiddag of de twee nog vast blijven zitten.

Van R. heeft in het verleden opgetreden voor No Surrender, onder andere in een rechtszaak over de vergunning van het clubhuis in Zundert.

Otto (49) zit sinds afgelopen vrijdag weer in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van afpersing en witwassen. Sinds enkele dagen zijn naast zijn partner ook zijn zoon en schoonzoon verdachte in de zaak.

Schorsing

Een lid van de Amsterdamse advocatenorde was er dinsdag bij toen de politie in de Haagse woning van Van R. op zoek ging naar bewijs en in het tuinhuis een drugslab ontdekte. Voor deken Pieter van Regteren Altena is de vondst van de drugs en het drugslab meer dan voldoende reden om onmiddellijk om schorsing van de advocaat te vragen. ''Aan de procedure wordt gewerkt'', zei hij donderdag. 

De Raad van Discipline kan dat schorsingsverzoek mogelijk volgende week al behandelen.