In de rechtbank staat donderdag de man terecht die in 2016 zijn ex zou hebben doodgestoken in Noord. Omdat de nabestaanden van de vrouw het niet aankunnen om hem te zien, is Adil K. afgeschermd met een zwart scherm.

Adil K. (37) zou 'met voorbedachte rade' zijn ex Fatiha Abakhti (34) hebben doodgestoken.

De moeder van drie kinderen werd 4 februari 2016 op straat met een mes aangevallen, vlakbij een school op de J. H. van Heekweg. Volgens een getuige stak de dader meerdere keren op haar in en ging hij door tot zij naar de grond zakte.

Toegesnelde agenten probeerden haar nog te reanimeren en ontdekten toen steekwonden in de nek-, borst- en halsstreek. Door nieuwsgierige omstanders, waarvan eentje zelf een foto probeerde te maken, werden de hulpverleners gehinderd.

Ontkenning

Diezelfde dag werd haar ex, Adil K., aangehouden. Hij zou al drie dagen eerder Fatiha hebben gewaarschuwd dat hij haar zou doodmaken. Een taxichauffeur noteerde zijn kenteken in de buurt van de plaats delict. Zelf ontkent hij dat hij schuldig is.

Sinds de moord zit Adil K. vast. Donderdag behandelt de rechter zijn zaak en maakt het Openbaar Ministerie de strafeis bekend. Afgeschermd van de emotionele nabestaanden in de zaal, is Adil zelf aanwezig. Een van de nabestaanden zal donderdag ook spreken.