De politie heeft aan het begin van de week in de haven van Antwerpen een container ontdekt met hierin ruim 1100 kilo heroïne.

De drugs zaten verstopt in een lading bakmachines uit Iran. Daags na de ontdekking werden de containers naar het Limburgse plaatsje Heijen gebracht. Hier zijn twee Amsterdammers (39 en 41) aangehouden. Ook een man uit Sittard kon worden gepakt. 

In Rotterdam zijn bij het bedrijf dat de container naar Heijen bracht drie mannen aangehouden. Naast de 28-jarige chauffeur van het transport die zonder vast woon- of verblijfplaats is, gaat het om twee 34-jarige mannen uit Rotterdam en Amersfoort.

Recordvangst

De hoeveelheid heroïne is een recordvangst voor België. In Nederland werd al eens eerder door de Landelijke Recherche een partij van 1200 kilo in beslag genomen.

De groothandelswaarde van de heroïne bedraagt ongeveer 17 miljoen euro. De totale straatprijs voor pure heroïne komt op ongeveer 34 miljoen euro. 'Maar in de praktijk wordt pure heroïne vaak meer dan één keer versneden', schrijft de politie. 'Dat brengt de uiteindelijke straatprijs van deze partij op rond de 68 miljoen euro'.