Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar celstraf geëist voor een woningoverval in juni 2014 in De Pijp. De man is eind 2015 in Bulgarije aangehouden, nadat hij sinds de overval voortvluchtig was.

Het slachtoffer werd op 10 juni 2014 op klaarlichte in haar eigen woning door twee mannen overvallen.

Nadat ze de deur opendeed, werd ze tegen de grond gewerkt. Volgens het slachtoffer heeft de verdachte haar op verschillende manieren geprobeerd stil te krijgen.

Hij zou daarbij hebben geprobeerd haar mond te snoeren met een sjaal en een riem en door haar keel dicht te knijpen. Ook zou ze zijn geslagen en geschopt.

Vrijheidsberoving

Een schoonmaakster die in de woning aanwezig was, werd net zoals de bewoonster tegen haar wil opgesloten in een slaapkamer. Los van de woningoverval is er daarom ook sprake van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De overvallers hebben de woning aan de achterzijde verlaten en zijn in een gereedstaande auto gestapt. Door optreden van omstanders werd de vluchtauto tegengehouden. De 30-jarige Bulgaar wist te ontkomen. De andere man, een nu 37-jarige Bulgaar, werd wel aangehouden en is inmiddels tot zeventig maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: 35-jarige Bulgaar veroordeeld voor brute woningoverval

Overhoop

De officier van justitie rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zich niet heeft bekommerd om de slachtoffers. "Door zijn toedoen is het leven van beide slachtoffers en hun familie volledig overhoop gegooid. Voor de bewoonster van de woning is het een bijzonder traumatische ervaring geweest. Zij is hiervoor nog steeds onder behandeling."

De rechtbank doet op 22 februari uitspraak.