De politie denkt te weten wie er achter de aanslag met een handgranaat en de daaropvolgende schietpartij in de Oude-IJselstraat zitten.

De granaat werd ongeveer een jaar geleden gegooid en zorgde voor een enorme ravage in de straat.

De politie vertelde dinsdag in het televisie-programma Opsporing Verzocht te weten dat de bijnaam van de vermoedelijke dader 'Centjes' is.

"Uit meerdere bronnen binnen het onderzoek hebben we namen of bijnamen doorgekregen van twee mannen die betrokken zouden zijn", vertelde een politiewoordvoerder. "Allereerst zijn we op zoek naar iemand met de bijnaam 'Centjes'. Hij zou op 9 mei die handgranaat hebben gegooid."

Lees ook: Granaat en schietpartij Zuid: politie gaat uit van gerichte aanslagen op zelfde vrouw

Opdrachtgever

De dader die een maand later een vrouw uit hetzelfde gezin beschoot is mogelijk dezelfde man, maar dat weet de politie niet zeker. "Wat we wel weten over die schutter is dat hij een 'soussi-Marokkaan' zou zijn, dat is iemand die uit het zuiden van Marokko met een wat donkerdere huidskleur."

De politie heeft ook gehoord wie de opdrachtgever zou zijn. "We hebben concrete informatie dat die opdrachtgever ene Moussa zou zijn. Moussa is dan zijn voornaam. Wij willen natuurlijk heel graag weten wie deze Moussa is."

Verblijfplaats

De twee zijn echter nog niet aangehouden, daarom vroeg de politie de kijkers om tips over hun echte naam en hun verblijfplaats. Eerder werd er al een vrouw opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij beide incidenten.