Er komt een nieuw onderzoek naar de kruising waar gisteren een 16-jarig meisje overleed. Al tien jaar geleden was het een blackspot.

Op het kruispunt van de Burgemeester Roëllstraat en de Burgemeester van Leeuwenlaan in Nieuw-West, kwam maandag een 16-jarig meisje onder een tram terecht. Ze overleed ter plekke.

"In het verleden was de kruising een blackspot", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Daarom is er in 2006 al een waarschuwingsinstallatie bij de tramovergang geplaatst. Zo'n systeem maakt een alarmerend geluid als er een tram aan komt rijden.

Vijf jaar later, in 2011, keek de gemeente of er ook verkeerslichten geplaatst moesten worden. Toen werd besloten dat dat niet nodig was.

Aanpassingen

Na een ongeluk in 2015 was er opnieuw een schouw. Dit keer leidde het wel tot nieuwe plannen om de kruising aan te passen. De gemeente wil de oversteekplaats geschikt maken voor fietsverkeer uit twee richtingen. Daardoor zou de situatie overzichtelijker worden voor alle verkeersdeelnemers.

Het ontwerp voor deze aanpassing is al klaar, maar de werkzaamheden zullen pas komende zomer plaatsvinden. Voor die tijd komt er nu opnieuw een schouw om de verkeersveiligheid van het kruispunt te onderzoeken, naar aanleiding van het tragische ongeluk gistermiddag.

Stoplichten

Vorig jaar riepen buurtbewoners de gemeente nog op om verkeerslichten te plaatsen bij de tramovergang. Toen was er ook al een ongeluk.

Op sociale media verschenen dinsdag berichten van vrienden van het 16-jarige meisje dat maandag overleed. Haar omgeving is in diepe rouw en kan het nieuws nauwelijks bevatten.