Kledingconcern Primark reageert geschokt op een stapel klachten van zijn medewerkers. Die bracht vakbond FNV dinsdagochtend naar buiten.

Meer dan duizend (ex-)medewerkers van de winkel deden een boekje open over de werkomstandigheden in de filialen. Meer dan honderd klachten blijken afkomstig van werknemers in de winkel aan het Damrak. Er zou sprake zijn van kleinerende opmerkingen, intimidatie en privacyschending

Lees ook: Primark 'kleineert, intimideert en bespioneert' werknemers

"We zijn bekend met de uitkomsten van de FNV-enquête die vandaag zijn gepubliceerd. We zijn aangedaan en geschrokken van de klachten die ons ter oren zijn gekomen", laat Primark aan AT5 weten.

"Omdat het welzijn van onze medewerkers van groot belang is, bestaan er in alle Primark vestigingen in Nederland initiatieven die medewerkersbetrokkenheid faciliteren."

Ondernemingsraad

FNV merkte ook op dat het bedrijf geen ondernemingsraad heeft, terwijl die er wettelijk wel zou moeten zijn. 'Primark erkent het nut van een ondernemingsraad. Er worden sinds een aantal maanden voorbereidingen getroffen om deze ondernemingsraad in werking te stellen. Ook zullen we met de FNV in gesprek gaan', aldus een woordvoerder van Primark.