Ouders ASV Arsenal laten kinderen niet op kunstgras trainen

Ouders van kinderen die op kunstgrasvelden spelen van ASV Arsenal in Amsterdam piekeren er niet over om hun kinderen weer op die velden te laten spelen nadat uit nieuw onderzoek blijkt dat het rubbergranulaat mogelijk toch giftig is.

"Wij zijn opnieuw, of eigenlijk nog steeds hardstikke ongerust", zegt een moeder. Volgens haar zijn diverse ouders al op zoek naar een nieuwe club. Of worden er al eigen trainingen gehouden op andere plekken in de stad.

"Voorlopig zolang wij niet honderd procent zeker weten dat het veilig is, traint zijn team in het Vondelpark", zegt een andere moeder. "Dus op het gras en dan met een van de vaders. Wij vinden dat ontzettend jammer, want we hebben het erg naar ons zin bij Arsenal".

De twee kunstgrasvelden van de club uit Amsterdam-Zuid zijn net opnieuw ingestrooid met de korrels. "En dat zijn nieuwe autobanden en die schijnen nog een keertje giftiger te zijn dan oude autobanden. Plus er is hier ontzaggelijk veel gestort."

De bezorgde ouders willen de velden zo snel mogelijk rubbervrij hebben, desnoods door zelf een crowdfundactie te starten. Op de vraag of een moeder haar kind van de club haalt als de korrels niet vervangen wordt zegt een moeder, "Ja, ik wel."

Tip de redactie