Ajax-supporters in Warschau belaagd door tientallen gemaskerde hooligans

Tientallen gemaskerde hooligans hebben woensdagavond een groep Ajax-supporters belaagd.

Dat gebeurde in een cafeetje in Warschau, waar Ajax donderdagavond een duel in de Europa League speelt. Het gebeurde even na half elf. Er waren toen zo'n twintig tot dertig Nederlanders aanwezig.

De aanvallers gooiden stenen en andere voorwerpen naar de Ajacieden. Volgens lokale media - die de Poolse politie spraken - raakte niemand gewond. Het café is wel kort en klein geslagen. Dat is ook te zien op videobeelden.

Een Ajax-fan die nu in de Poolse hoofdstad is, vertelt aan AT5 dat de dadergroep bestond uit de aanhang van Legia Warschau en  ADO Den Haag-supporters. "Ze hadden benzine en fakkels bij zich, de hele kroeg is naar zijn grootje. Ze hadden serieus pijl en boog mee", zegt hij.

Gerucht

Eerder ging al het gerucht dat supporters van ADO naar Polen zouden afreizen om met de bevriende aanhang van Legia Warschau op Ajacieden te jagen. Het zou een wraakactie zijn voor de eerdere vernieling van hun supportershonk.

Omdat de daders gemaskerd waren, kan de eigenaar van het café Shmury in de wijk Praga weinig zeggen over hun identiteit. Ze wisten allemaal te ontkomen. De politie vraagt getuigen om hun informatie te delen, eventueel zelfs anoniem.

Geweldadige aanhang

Eerder waarschuwde Ajax z'n supporters al voor de gewelddadige aanhang van Legia Warschau.

Volgens lokale media was de bestorming van het café niet het enige incident afgelopen nacht.

Tip de redactie