Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart hebben zich in totaal 127 Amsterdammers verkiesbaar gesteld. Eén van hen is Leo Buchel voor de partij 'Nieuwe Wegen'. 

Buchel staat al veertig jaar op de Albert Cuyp markt en hij wil zich daarom inzetten voor al zijn collega's. "De grote ondernemingen maken gebruik van allerlei grote belastingconstructies. Miljoenen, miljoenen belastingvoordeel. De kleine ondernemer wordt weggekeken en dat is onrechtvaardig."

Een andere Amsterdammer die meedoet aan de verkiezingen is Roula Tourgaidis, nummer 41 op de lijst van de partij De Burger Beweging. Naar eigen zeggen is zou ze een 'burgerlijke politica' zijn als ze verkozen wordt. "Ik heb de ambitie niet om een politica te worden. Maar ik heb wel de visie om als burger mijn stem te laten horen en dat samen met andere medeburgers te doen."

Met een 31ste plek lijkt het onwaarschijnlijk dat Leo Buchel de Kamer gaat halen. Maar mocht het echt nodig zijn dan is hij wel beschikbaar. "Ik ben loyaal en mensen kunnen wat tegen me zeggen. Ik sta al 44 jaar op de Cuyp, ik ben wel wat gewend."