Het Amsterdamse metronetwerk wordt per maart 2019 uitgebreid met een metroverbinding tussen Isolatorweg en Centraal Station. Dat blijkt uit de 'Metronet 2019 Studie' van Vervoerregio Amsterdam en het GVB.

De komende jaren gaat het Amsterdamse openbaar vervoer, inclusief het metronetwerk, flink op de schop. Zo gaat in de zomer van 2018 de Noord/Zuidlijn rijden en wordt metrolijn 51 van maart 2019 tot eind 2020 vervangen door buslijn 55.

De nieuwe metrolijn tussen Isolatorweg en Centraal Station zal gaan rijden via station Zuid, station Rai, Overamstel, Spaklerweg en Amstelstation. De route zorgt ervoor dat er vanaf maart 2019 een metroverbinding blijft bestaan tussen station Zuid en Amstelstation. Tot die tijd wordt de route bediend door lijn 51.

Vanaf eind 2020 rijdt de vernieuwde Amstelveenlijn als tramverbinding tussen Westwijk en station Zuid, waar kan worden overgestapt op de rest van het metronetwerk en overig openbaar vervoer. Het onderzochte plan wordt verder uitgewerkt door het GVB. Het Dagelijks Bestuur en de Vervoerregio nemen in een later stadium een besluit over die uitgewerkte plannen.