Een verdachte van een poging tot inbraak probeerde zich in de nacht van donderdag op vrijdag te verstoppen in een snackbar. Probeerde, want hij werd al vrij snel ontdekt en opgepakt.

Getuigen meldden een poging tot inbraak op de Wilhelminastraat in Oud-West. Eén iemand, verkleed als bouwvakker, stond op de uitkijk terwijl twee anderen probeerden in te breken, schrijft de politie op Facebook. Meerdere eenheden van de politie waren snel ter plaatse, waarop de drie er snel vandoor gingen. 

De twee verdachten die probeerden in te breken stapten in hun auto en gingen er vandoor. De auto werd echter al snel gespot door een hondengeleider van de politie.

Bij het Rembrandtpark verlieten de twee de auto en zetten het op een lopen. Een van hen werd vrijwel direct aangehouden, de ander werd een paar minuten later uit de bosjes getrokken.

Snackbar

De 'bouwvakker' was nog steeds op de vlucht. Hij had zijn vermommende kleding inmiddels van zich afgegooid en dacht slim te zijn door zich in een snackbar op te houden. Daar werd hij ontdekt en kon hij alsnog worden ingerekend.

Het trio zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor poging tot inbraak.