Het metroverkeer in de stad ligt weer helemaal plat door een storing. Metrolijnen 50, 51, 53 en 54 rijden niet. Het is al de tweede keer in 48 uur dat het metroverkeer grote hinder ondervindt.

Diverse reizigers beklagen zich op Twitter over de problemen met de metro's. Door een storing in het metrosysteem van lijn 51 is al het metroverkeer stilgelegd. "We vinden het ontzettend vervelend voor alle reizigers die nu in de spits niet verder kunnen", aldus de woordvoerder van het GVB.

Het GVB weet nog niet hoe lang de storing gaat duren. Of de storing te maken heeft met de enorme storing van twee dagen geleden, weet een woordvoerder niet.

UPDATE 09.00 uur:
Lijn 5 is vanwege de storing ingekort. Op het traject tussen station Zuid en Amstelveen Westwijk worden pendelbussen ingezet. Over vervangend vervoer voor de andere lijnen is nog niets bekend.

UPDATE 09.20 uur:
Het GVB adviseert reizigers om gebruik te maken van alternatief vervoer zoals tram, bus en trein.

UPDATE 10.35 uur:
De dienstregeling van metro 50, 53 en 54 wordt weer opgestart. Lijn 51 rijdt voorlopig ingekort tot Spaklerweg. Tram 5 rijdt weer de eigen route. Volgens een woordvoerder van het GVB zat de storing in het computersysteem van de verkeersleiding. Daardoor was het niet mogelijk om de metro's aan te sturen. Alle reizigers hebben de metro's veilig verlaten via de stations. Van een metrostel zijn de passagiers door een team van service & veiligheid langs het spoor begeleid naar een uitgang. Het GVB kan nog niets zeggen over de oorzaak van de storing.