De voetbalvader die is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012 moet nog een groot deel van de boete van 60.000 euro betalen. Anders dreigt hij zijn inboedel kwijt te raken.

De man, die tijdens zijn veroordeling 51 was, heeft tot nu toe slechts 1060 kunnen overmaken. Omdat hij moeite heeft het resterende bedrag over te maken is er door familie een inzamelingsactie gestart, schrijft Het Parool.

Grensrechter Nieuwenhuizen stierf na een vechtpartij bij een wedstrijd tussen de Buitenboys uit Almere en Nieuw Sloten uit Amsterdam. Spelers van de Amsterdamse club schopten en sloegen hem.

De veroordeelde vader probeerde volgens zijn familie te sussen, maar werd door de rechtbank toch veroordeeld tot zes jaar cel vanwege zijn aandeel. De man heeft ondertussen een groot gedeelte van zijn straf uitgezeten en is vrijgelaten vanwege goed gedrag.

Mocht de resterende bijna 59.000 euro niet voor half januari worden overgemaakt, dan moet de man nog een jaar de cel in. Ook dreigt er beslag te worden gelegd op onder meer de woning en de inboedel van de man.