De constructie van balkons van een nieuwbouwcomplex op IJburg is mogelijk niet goed uitgevoerd.

(Toekomstige) bewoners van 42 appartementen aan de Marius Meijboomstraat mogen daarom voorlopig hun balkon niet op. Hun balkondeuren worden maandenlang vergrendeld.

"Van de week stond ik nog met zes man op m'n balkon", vertelt een bewoonster. "Dus dat voelt nu niet echt fijn."

De eerste woningen van het complex werden vorige week opgeleverd. Pas dagen ná de oplevering kregen de eerste bewoners te horen dat er mogelijk iets mis was met de balkons.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren? Dat willen de bewoners nu graag weten van woningcorporatie De Alliantie. "Ik vind het heel slecht, het is een gloednieuw pand! Je zou toch zeggen dat ze zoiets goed controleren. Bovendien zijn we hier nog volop aan het klussen. Dus die tien extra vierkante meter, waar we overigens gewoon voor betalen, hadden we goed kunnen gebruiken."

Compensatie

En het duurt nog wel even voor de nieuwe bewoners van de balkons gebruik kunnen maken. De Alliantie laat weten dat er een extra metaal tuidraad geplaatst gaat worden en dat gebeurt vanaf februari. De corporatie hoopt half april de balkons vrij te geven. Ook geven zij aan de bewoners financieel tegemoet te komen.