Hakim Ziyech ontbreekt in de selectie van Marokko voor de Afrika Cup van volgende maand in Gabon. Bondscoach Hervé Renard heeft de middenvelder van Ajax niet nodig.

Daardoor blijft Ziyech gewoon beschikbaar voor Ajax, dat op 15 januari de competitie hervat met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

De middenvelder koos vorig jaar voor de nationale ploeg van Marokko nadat hij eerder door bondscoach Guus Hiddink was uitgenodigd voor de voorlopige selectie van Oranje voor duels met de Verenigde Staten en Letland. Ziyech kwam echter niet in actie tijdens die wedstrijden omdat hij geblesseerd raakte.

Danny Blind, de opvolger van Hiddink, selecteerde Ziyech vervolgens niet voor de daaropvolgende interlands tegen IJsland en Turkije. De middenvelder maakte daarna bekend voor Marokko te kiezen.

Lang gewacht

Marokkaanse media meldden woensdag al dat de Franse bondscoach Ziyech niet zou oproepen. De voetbalbond van Marokko zou het niet eens zijn met die beslissing. Daarom zou de voorselectie van Marokko zo lang op zich laten wachten.

Renard gaf donderdag echter een voorlopige selectie van 26 spelers vrij. In tegenstelling tot Ziyech zijn Karim El Ahmadi (Feyenoord), Mbark Boussoufa (Al-Jazira), Nordin Amrabat (Watford) en Oussama Tannane (Saint-Etienne) wel opgeroepen.