Na het dodelijke ongeluk zaterdagmiddag op de A9 bij Amsterdam is iemand aangehouden. 

De man bestuurde een van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval waren betrokken. Inmiddels is duidelijk dat het hele verkeersportaal met alle matrixborden eraan naar beneden is gekomen.

De aanhouding betekent niet per se dat de man al concreet ergens van wordt verdacht, maar het is bij ongevallen niet ongebruikelijk. De politie heeft tot zondagochtend op de snelweg zelf onderzoek gedaan, met de arbeidsinspectie. Ter plekke is de politie klaar maar de snelweg is rond 10.30 uur nog steeds gesloten. Rijkswaterstaat voert nog enkele controles uit.

Werkzaamheden

Voorlopig is duidelijk dat er twee werkvoertuigen op de snelweg bezig waren met werkzaamheden. Het portaal kwam op een van deze werkvoertuigen terecht en op een passerende personenauto met daarin een vrouw uit Weesp die om het leven kwam. De bestuurder van een van de werkvoertuigen, een 63-jarige man uit Zutphen, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Overigens heeft de politie iedereen bedankt die zaterdagmiddag door het ongeval lang in de file heeft gestaan. Op Twitter laat de politie weten: "U heeft zich zeer netjes gedragen, dat mag ook eens gezegd worden."