Bewoners niet blij met verbouwing De Laraissestraat

Een aantal bewoners van de De Lairessestraat in Amsterdam is niet te spreken over de plannen voor een herinrichting van die straat en de aansluitende Cornelis Krusemanstraat.

De gemeente heeft plannen om in 2017 de straten flink op de schop te doen. Het fietspad komt vrij te liggen en auto's moeten straks de rijbaan delen met trams en bussen. Ook hulpdiensten moeten over diezelfde baan en daar wringt de schoen volgens stichting LaatDeLairesse.

De stichting bestaat uit buurtbewoners van de De Lairessestraat en Cornelis Krusemanstraat. Ze zijn bang dat hulpdiensten straks sneller vast komen te staan in het verkeer. "Hulpdiensten die van de nu nog ruime straat gebruik maken om aan te rijden bij calamiteiten, zullen vastlopen in de straat, waardoor gevaar dreigt voor slachtoffers van ongelukken of bij levensbedreigende gezondheidsproblemen", zeggen de buurtbewoners in een reactie.

Volgens LaatDeLairesse zullen er ook veel parkeerplaatsen moeten verdwijnen in de straat. Dit vanwege de aanleg van bus- en tramhaltes. In het voorlopig ontwerp van de gemeente is te zien dat er gewoon ruimte is voor parkeerplaatsen. Maar er zouden 40 procent minder parkeerplekken terugkomen.

Volgens de stichting hebben zich al 400 'sympathisanten' aangesloten.

Tip de redactie