Twee autobranden binnen halfuur in Nieuw-West

Een geparkeerde auto is vrijdag rond 22.00 uur in brand gevlogen op de Overhaalstraat in Nieuw-West. Een halfuur later ging een andere auto op de Nicolaas Japiksestraat in vlammen op. Buurtbewoners denken aan brandstichting.

Op een video van een omstander is te zien hoe er rond 22.00 uur op de Overhaalstraat metershoge vlammen uit een auto sloegen. De brandweer rukte met meerdere wagens uit en heeft het vuur inmiddels geblust. De auto is door de brand rijp voor de sloop en werd in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Rond 22.30 uur was het opnieuw raak in het stadsdeel. Op de Nicolaas Japiksestraat, op tien minuten afstand van de Overhaalstraat, ontstond brand in een geparkeerde auto. Ook hier sloegen enorme vlammen uit de wagen.

Onderzoek

Omwonenden laten aan AT5 weten brandstichting te vermoeden. Op de Overhaalstraat werd een hard knal gehoord en op de Nicolaas Japiksestraat zijn twee mannen met capuchons op gezien die na de brand wegliepen.

De politie heeft rond beide autowrakken linten opgehangen en doet onderzoek. Later werden beide auto's in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Tip de redactie