Le Garage van Joop Braakhekke blijft open

Vrienden en bekenden van Braakhekke roemen zijn doorzettingsvermogen en enthousiasme. Hij wist velen te inspireren, vooral op culinair gebied. In zijn restaurant zal vanavond worden stilgestaan bij zijn overlijden.

Braakhekkes Le Garage en het naastgelegen En Pluche gaan vanavond gewoon open. "Ondanks dat het ontzettend spijtig en treurig nieuws is, vond ik het in zijn gedachtenis niet kuis om te zeggen, we gaan de zaak dichtgooien", aldus compagnon Erwin Walthaus. Wel opent hij vanavond een condoleanceregister in En Pluche.

Kok Koen Marees leerde het vak van Braakhekke toen hij op zijn achttiende in Le Garage kwam werken. "Ik denk dat hij de gasten perfect aanvoelde. En het is natuurlijk ook een persoonlijkheid. Hij hoefde alleen maar naar een gast te kijken en hij weet al wat ze willen."

Ook acteur Serge-Henri Valcke heeft veel geleerd van Braakhekke. Voor zijn rol als kok in In de Vlaamse Pot leerde hij in Le Garage hoe een kok te werk moet gaan. 'Het is een bijzonder, bijzonder personage geweest. En we zullen hem missen.'

Tip de redactie