Vader ernstig zieke Wesley laat AMC-logo tatoeëren

Dietrich van der Heijden uit Urk heeft het AMC-logo op zijn arm laten tatoeëren. Het logo maakt deel uit van een reeks tattoos op zijn arm die het levensverhaal vertellen van zijn 5-jarige zoontje Wesley. Door zijn meervoudige beperking is zowel Wesley als zijn vader al bijna de helft van zijn leven te vinden in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC

De kleine Wesley heeft een hersenafwijking en kan ook door enorme slijmophopingen in zijn luchtwegen niet zitten of op z'n rug liggen. Artsen dachten eerst dat hij niet ouder zou worden dan drie jaar. Maar Wesley is nu vijf en is er nog steeds.

Kanjer

Zijn tot nu toe korte levensverhaal staat op de arm van zijn vader, van de DNA-streng, waar Wesley een gen in mist, tot zijn oog. "Ik heb er 'of the tiger' bij laten zetten. Dus dan krijg je eye of the tiger. Met wat hij meegemaakt heeft en wat hij gedaan heeft. Hij is een kanjer van een vechter dat hij er nu nog bij is", zegt vader Dietrich. "Ik heb ook zijn hart. Hij heeft een zwak hart. En de drie Amsterdamse kruizen erin, omdat hij de helft van zijn leven in het AMC is. Hij is toch voor de helft Amsterdammer."

Altijd open

Vader Dietrich is er altijd bij in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC. De keuze van de tattoo met het logo legt hij uit: "Ze staan altijd open. Nooit is iets te veel. Als we 's nachts binnenkomen staat de koffie of een boterham meteen klaar. Het is altijd goed geregeld. Je kunt niet teruggeven wat de verpleegkundigen hebben gedaan. Dit is mijn ultieme bedankje."

Laatste taoeage

Wegens Wesley's ernstige aandoening kan zijn medische situatie elk moment omslaan. Dietrich en zijn vrouw weten dus dat zij moeten genieten van elk moment met hun zoon. Op zijn arm is nog plek voor één laatste tatoeage. "Dat is als onze Wesley zou komen te overlijden. Dan komt zijn geboorte- en sterfdatum er nog op. Dat is dan echt de afsluiting", besluit Dietrich.

Bekijk video:

Tip de redactie