Postjesweg moet PC Hooftstraat van West worden

In 2018 moet de Postjesweg veranderd zijn in de PC Hooftstraat van West, als het aan vastgoedontwikkelaar Coltavast ligt.

Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. De plannen liggen er al jaren en de subsidie van 300.000 euro verloopt bijna. Tijd om aan het project te beginnen, dus.

Coltavast heeft 21 winkelpanden in de in Amsterdamse Schoolstijl opgetrokken blokken aan weerszijden van de Postjesweg inmiddels opgekocht, alleen de slager en de kaaswinkel blijven zelfstandig.

De plannen kunnen nog alle kanten op. Er zijn bouwtekeningen met een glazen overkapping, zodat winkelend publiek geen last heeft van het verkeer. Of dat realistisch is, moet nog blijken.

De gemeente is in deze fase al blij als alle gevelborden boven de winkels opgeknapt worden, meldt de krant. "De Jan Eef en Jan van Galzen zijn voorbeelden van hoe het ook kan", zegt stadsdeelvoorzitter Gerold Bouwmeester. "Deze straten hebben metamorfoses ondergaan, terwijl zij ook hun traditionele winkeliers behielden. Op de Postjesweg moet dat ook kunnen."

Met de transformatie hoopt Bouwmeester nieuwe ondernemers aan te trekken en oude te behouden. "Met zo'n formule trek je het publiek weer de straat op."

Tip de redactie