Een 35-jarige Amsterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de A2. De automobilist reed zichzelf ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel klem onder een vrachtenwagencombinatie, die op dat moment zo'n tachtig kilometer per uur reed.

Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur. Vlak voor de afrit Ouderkerk aan de Amstel reed de automobilist in volle vaart tegen de vrachtwagen aan, meldt NH. De trucker voelde een harde klap en besloot zijn vrachtwagen aan de kant te zetten. Toen hij de achterkant van zijn vrachtwagen controleerde, zag hij dat de auto onder zijn truck was blijven steken.

De bestuurder van de auto raakte door de klap buiten bewustzijn. Hij is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis is bloed bij hem afgenomen, om te controleren of hij had gedronken. Ook wordt rekening gehouden met het gebruik van geestverruimende middelen. Tijdens het bevrijden van het slachtoffer werd een sterk henneplucht geroken, aldus de politie tegen NH.

Het slachtoffer is sinds het ongeluk niet bij kennis geweest. Zijn rijbewijs is uit voorzorg ingevorderd. De betrokken vrachtwagenchauffeur is ter plekke gehoord.