De openbare basisschool 't Gouden Ei op Amsterdam Zeeburg sluit na de zomervakantie de deuren. Dat heeft het schoolbestuur besloten omdat het aantal leerlingen verder daalt.

Verwacht wordt dat er volgend schooljaar tussen de 60 en 65 leerlingen zijn, terwijl dat er nu 79 zijn. "Hierdoor zal het aantal groepen afnemen tot drie. Wij zijn van mening dat als er combinatiegroepen met drie of vier jaargroepen in één klas gevormd moeten worden de kwaliteit van het onderwijs niet te waarborgen is."

Een aantal leerlingen op de basisschool kwam al van een eerdere school die gesloten was door hetzelfde schoolbestuur. Daarop werd er een doorstart gemaakt in Zeeburg, onder de naam 't Gouden Ei. "Voor de ouders en leerlingen van ‘t Gouden Ei is dit besluit een hard gelag", schrijft het schoolbestuur Stichting Samen tussen Amstel en IJ in een reactie.

Lees ook: Basisschool De Saffier aan Westerstraat sluit deuren: 'Ik vind het echt heel jammer'

Bijeenkomst

Ouders zijn gisteravond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de sluiting. Het besluit wordt ter advies voorgelegd aan de medezeggenschapsraad van de Flevoparkschool, omdat 't Gouden Ei een dependance van deze school is.

Het bestuur zegt er alles aan te doen om kinderen te begeleiden naar andere scholen. "Het is daarbij van belang dat de rust op de school gehandhaafd blijft en er tussentijds geen leerlingen overstappen. Wij doen daarom een dringend beroep op onze collega schoolbesturen om hieraan mee te werken."