Het Openbaar Ministerie (OM) heeft respectievelijk 24 en 30 maanden cel geëist tegen twee mannen die verdacht worden van een zware mishandeling bij een benzinepomp aan de Nieuwe Utrechtseweg.

De twee moesten woensdag voor de rechter verschijnen, meldt De Telegraaf. Mustafa M. was echter niet in de rechtszaal te bekennen, hij verblijft vermoedelijk in Marokko.

Zakaria B. zat wel in het beklaagdenbankje. Hij legde een verklaring af over de vechtpartij die ontstond in de nacht van 4 op 5 april, toen M. werd aangesproken door het latere slachtoffer omdat hij stond te wildplassen.

M. reageerde heftig op de opmerking, liep naar zijn auto en kwam terug met B. Vervolgens sloegen ze samen de vijftiger en zijn zoon in elkaar.  De man houdt onder meer een gebroken oogkas over aan de mishandeling

Eerdere geweldsdelicten

"Ik kreeg het opstootje over het wildplassen eigenlijk niet mee", verklaarde B. gisteren. "Op een gegeven moment kwam het slachtoffer met zijn vrouw alleen heel dicht bij de auto waarin ik zat. Die was van mij broertje en ik dacht dat hij er tegenaan ging trappen. Ik stapte uit om dat te voorkomen. Toen explodeerde de situatie."

Het OM eiste 30 maanden celstraf tegen B., die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ergste mishandeling. Ook gebeurde het incident toen B. nog in zijn proeftijd zat vanwege eerdere geweldsdelicten.

De rechter doet op 14 december uitspraak.