In Amsterdam-West is vorige maand een man neergestoken nadat hij de dader geen sigaret wilde geven.

Het slachtoffer was op de bewuste avond met zijn vriendin naar de bioscoop geweest bij Pathé Arena. Na afloop gaan ze samen naar het naastgelegen station om de metro pakken. Even nadat de twee zijn ingecheckt loopt er een man met een witte pet door de poortjes die opvallend gedrag vertoont. 

Op het perron, waar het stel staat te wachten, begint de man te schreeuwen maar ze besteden er verder geen aandacht aan en reizen verder richting hun bestemming. Als het latere slachtoffer bij metrostation Jan van Galenstraat uitstapt stapt hier ook deze eerder zo luidruchtige man uit. 

Op bewakingsbeelden is te zien dat, vlak nadat het slachtoffer heeft uitgecheckt, een vrouw ook probeert uit te checken maar verhinderd wordt omdat de man met de witte pet door de poortjes loopt op het moment dat zij daar doorheen hoorde te lopen. Maar dit is nog niks vergeleken bij wat er daarna gebeurt.

Scherp voorwerp

De verdachte loopt op straat als hij iemand aanspreekt. De man vraagt om een sigaret. Als het slachtoffer zegt dat hij die niet heeft, wordt hij meteen hard geslagen. Er ontstaat een korte worsteling waarna de man met de witte pet een scherp voorwerp pakt en hiermee in de buik van het slachtoffer steekt. Hierna rent hij weg in de richting van de Johan Broedeletstraat.

Het slachtoffer rent uit angst dat de dader terugkomt weg. Als hij enige tijd later, wanneer hij zich veilig waant, 112 belt blijkt dat hij wond heeft opgelopen in zijn buik. Ook blijkt zijn portemonnee weg te zijn en is zijn mobiel tijdens het wegvluchten op de grond kapot gevallen.