De agent die in januari dit jaar het vuur opende op de auto met daarin de voortvluchtige Luciano D. wordt niet vervolgd.

Luciano D. zat tot Oudjaarsdag in een jeugdinrichting in Lelystad voor een poging tot overval en bedreiging. Op 31 december mocht hij onder begeleiding naar een begrafenis van een goede vriend. Maar hij sloeg die dag op de vlucht. 

De politie hield de auto waarin D. zat tegen om hem aan te houden. Terwijl de drie andere inzittenden uitstapten, kroop Luciano vanaf de passagiersstoel achter het stuur. Hij ging er plankgas vandoor en negeerde de bevelen van de agenten. Agenten proberen het voertuig nog tegen te houden en één opende gericht het vuur. 

Luciano D. werd door een kogel in zijn elleboog geraakt. Het geweld was rechtmatig, zo oordeelde het Openbaar Ministerie. "Het was bekend dat hij mogelijk een vuurwapen zou hebben. De politie heeft aan meermalen te kennen gegeven dat hij was aangehouden. Vervolgens greep Luciano D. met zijn hand naar een zak, waardoor de indruk ontstond dat hij naar zijn vuurwapen greep."