Anwar El Ghazi mag zich donderdag weer aansluiten bij het eerste elftal van Ajax. De aanvaller was voor een maand teruggezet naar Jong Ajax na een incident met trainer Peter Bosz. "De lucht is geklaard, er staat een streep onder."

El Ghazi kreeg het vorige maand op een training aan de stok met Bosz toen hij te horen kreeg dat hij niet bij de selectie zou zitten voor de wedstrijd tegen Excelsior. "Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard. Ik ben hartstikke blij, wil weer graag voor het eerste spelen en met doelpunten en assists net zo belangrijk zijn als vorig seizoen", zegt El Ghazi woensdag in De Telegraaf

Bij Jong Ajax liet El Ghazi in ieder geval zien met vier doelpunten het voetballen niet verleerd te zijn. "Hoewel het een straf was, heb ik het heel erg naar mijn zin gehad. Elke keer als ik op het veld stond, was ik blij. Op wedstrijddagen leefde ik op, wist ik dat ik in de basis stond en wilde ik knallen."

En in januari ziet El Ghazi kansen voor zichzelf in het eerste als vaste keus Bertrand Traoré met zijn land aan de Africa Cup meedoet.