De omstreden Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah gaat schrijven voor het satirische studententijdschrift Propria Cures. Dat heeft het blad woensdag bekendgemaakt. 

De auteur is zes nummers lang gastredacteur. Jahjah kreeg bekendheid nadat hij in België de Arabisch-Europese Liga oprichtte. Hij kwam afgelopen zomer veel in het nieuws in aanloop naar zijn optreden in het VPRO-programma Zomergasten.

De Bezige Bij bood Abou Jahjah in februari een contract aan omdat de uitgeverij zijn boek Pleidooi voor radicalisering wilde uitgeven. Daarop stapten onder anderen de schrijvers Tommy Wieringa en Jessica Durlacher op. Columnist Theodor Holman en schrijver Leon de Winter hadden destijds felle kritiek op de uitgeverij.

Propria Cures trekt zich weinig aan van de controverses rondom Abou Jahjah. "Op de redactieburelen is kalm gereageerd op het nieuws van Abou Jahjahs komst." 

Propria Cures werd in 1890 opgericht en veel bekende schrijvers hebben aan het blad meegewerkt. Onder hen zijn J. Slauerhoff, Hugo Brandt Corstius en Renate Rubinstein, maar ook Menno ter Braak en Mensje van Keulen.