De politie heeft de afgelopen weken acht cokedealers aangehouden. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar drugshandel in de stad. Vier van hen zitten nog vast. De andere vier zijn op vrije voeten, maar blijven verdachten.

Dat meldt de politie vanmiddag. De dealers hadden een creatieve manier om de drugs te verspreiden. Met een mobiele telefoon en een huurfiets wisten ze van deur tot deur de cocaïne rond te brengen, zo meldt het Parool. 

Wikkels coke

Net na zo'n deal werden twee verdachten door de politie aangehouden. Zij hadden op dat moment nog een grote hoeveelheid coke bij zich. In één van de doorzochte woningen werden ook nog kluizen, geld, voertuigen en mobiele telefoons in beslag genomen. De overige verdachten werden rond 15 november gepakt bij een grote politieactie in de stad. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 26 tot 52 jaar uit Amsterdam, Diemen en Hoorn.

Reden dat het nieuws van de aanhoudingen nu pas bekend wordt gemaakt, is omdat een aantal verdachten tot voor kort in beperking zat. Dat houdt in dat ze met niemand contact mogen hebben, behalve hun advocaat.