Aan de Slimmeweg in Amsterdam Sloten is kort na 02:00 uur vannacht een grote brand uitgebroken.

Volgens een ooggetuige gaat het om een loods die in brand staat. De brand gaat gepaard met metershoge vlammen en een flinke rookontwikkeling. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Ook wordt de politiehelicopter ingezet om 'warmtebeelden' te maken. 

Het vuur is volgens de brandweer onder controle. Brandweerlieden zijn bezig de naastgelegen panden te controleren. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Update 06.40 uur: Volgens de brandweer is bij de brand aan de Slimmeweg asbest vrijgekomen. Vanwege opruimwerkzaamheden is de Slimmeweg tot de Langsom afgesloten voor verkeer. Ook peuterspeelzaal All Kidsz en basisschool Het Bovenland blijven vandaag dicht vanwege de asbestdeeltjes.

Update 07.30 uur: Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. "Er is maar een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. We zijn bij dageraad begonnen met de opruimwerkzaamheden". Die duren volgens de woordvoerder de gehele dag. "Mochten mensen toch zorgen hebben over de asbest, neem dan contact op met 14020", aldus de brandweer.

Bekijk video:

Asbest vrijgekomen bij grote brand in loods in Sloten
Asbest vrijgekomen bij grote brand in loods in Sloten

Beeld: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen