De familie van de hoogbejaarde Marokkaanse man die gisteren in Noord in de boeien werd geslagen, wil eerherstel en een gesprek met de burgemeester. Inmiddels gaat er op sociale media een oproep rond om vrijdag een vredesprotest te lopen.

"Ik zag mijn vader daar machteloos aan het schreeuwen", vertelt Hanan El Faghloumi, de dochter van de bejaarde man, aan Hart van Nederland. "Hij heeft een lichamelijke en geestelijke beperking. Waarom werd er niet met respect mee omgegaan, dat vraag ik mij af."

De man woont nog zelfstandig, maar is licht dementerend. Zijn enige uitje is zijn gang naar de moskee, vijf keer per dag. Dat is volgens zijn dochter een ritje van twee tot drie minuten op de fiets. Volgens de familie mocht hij na drie uur in de cel naar huis, zonder enige uitleg of excuus.

De politie heeft gisteravond via Facebook aangekondigd excuses te maken, maar die heeft de familie tot op heden niet ontvangen. "We willen in gesprek met de burgemeester. Dit is voor ons heel erg belangrijk", aldus El Faghloumi.

Vredesprotest

Inmiddels gaat er op sociale media een oproep rond om vrijdag om 15.00 uur, na het vrijdaggebed, een vredesprotest te lopen. Mensen worden gevraagd om te verzamelen op het Waterlooplein om massaal naar de Stopera te lopen om daar een tegengeluid te laten horen aan burgemeester Eberhard van der Laan.