Zes jongeren uit sloppenwijken in Haïti en Brazilië brachten vandaag een bezoek aan de Arena. Het uitstapje maakt deel uit van een uitwisselingsproject waarbij de jongeren worden opgeleid tot voetbaltrainers.

De jongeren keken hun ogen uit toen ze de Arena betraden. "Het is geweldig. Ik ben nog nooit in zo'n groot stadion geweest", aldus een van hen. Een ander: "Het is heel, heel mooi. Ik ben erg gelukkig."

In een verder lege Arena speelden de jongeren uit de Sloppenwijken een potje voetbal tegen leerlingen van het ROC. Ze konden zich weer even kind voelen. "Voetbal is voor hen ook een manier om er uit te kunnen. Vooral bij de 15-jarige Rebecca uit een favela in Rio de Janeiro. Als je haar met een bal aan de voet ziet, dan is ze weer vijftien", aldus Roxanne Hehakaija van Favela Street.

De jongeren worden opgeleid tot echte voetbaltrainers, zodat ze de kinderen uit hun buurten kunnen leren voetballen en daarmee inspireren. Hehakaija: "Omdat ze toch vaak een ander soort rolmodel hebben in zo'n favela. In een sloppenwijk is het toch helaas vaak die jongen uit die drugsbende met het grote geweer en de gouden ketting."

Eind deze week vliegen ze terug naar huis. Tot die tijd genieten ze met volle teugen van het Amsterdamse voetbal.

Bekijk video:

Jongeren uit sloppenwijken brengen bezoek aan Arena
Jongeren uit sloppenwijken brengen bezoek aan Arena