Koning Willem Alexander en Koningin Máxima ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde van België maandag 28 november op de Dam. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.

Tussen 7.30 en 13.00 uur zal de doorgaande route vanaf het Mr. Visserplein-Amstel- Rokin-Dam-Damrak voor autoverkeer worden afgesloten, evenals de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal. Op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet rekening gehouden worden met verkeershinder. Ook zullen de parkeergarages van de Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky niet bereikbaar zijn. 

Ook treft de gemeente extra maatregelen. Er wordt een veiligheidsgebied afgezet, een groot deel van de Dam tussen het Koninklijk Paleis tot achter het monument nabij hotel Krasnapolsky. Het wordt op maandag 28 november van ongeveer 07.30 uur tot 12.45 uur afgesloten.

Deze afsluiting is vergelijkbaar met het gebied dat bij de Dodenherdenking op 4 mei wordt afgesloten. De Nieuwe Kerk zal echter niet via de hoofdingang aan de Dam toegankelijk zal zijn. Het veiligheidsgebied is alleen toegankelijk voor genodigden en leden van de organisatie, niet voor publiek. Als het mogelijk is, wordt het gebied eerder vrijgegeven, schrijft de gemeente in een persbericht.

Van A naar B komen in het Centrum is op dit moment al lastiger. Het Muntplein is van Noord naar Zuid dicht. Ook de Prins Hendrikkade is deels afgesloten vanwege werkzaamheden.