Eigenaresse zwangerschapswinkel gaat overvaller te lijf

De eigenaresse van een zwangerschapskledingwinkel in Buitenveldert wist vrijdagavond een overvaller met een klap en een trap de zaak uit te werken.

De overvaller liep de winkel aan de A.J. Ernststraat rond 17.45 uur in. "Op een gegeven moment komt er iemand binnen", vertelt Ivonne. "Ik denk een jongeman, van ongeveer 21 jaar oud. Met een capuchon over zijn hoofd en een sjaal voor zijn gezicht. Uit zijn mouw stak de punt van een mes of een klein mesje."

De man vroeg Ivonne meerdere malen de kassalade te overhandigen, maar dat weigerde ze. "Ik keek naar hem om hem een beetje in te schatten. En naar dat mes. Ik denk van, hoe veel schade kan dat aanrichten. Volgens mij valt dat wel mee en kan ik hem hebben."

Toen de man de lade zelf wilde pakken greep Ivonne in. "Hij buigt zich hierover heen om te kijken of hij bij een kassa kan. Op dat moment geef ik hem een duw en een trap. En ik blijf "nee" roepen en "politie" en hij rent de deur uit."

Twintig jaar

Ivonne beseft zich dat het ook anders kunnen aflopen, maar ze zou het zo weer doen. "Ik zit hier al twintig jaar. Er is nog nooit zoiets gebeurd en eigenlijk ben ik er ook niet bang voor geweest. En ik heb eigenlijk ook geen zin om me bang te laten maken hierdoor."

De overvaller vluchtte, zonder buit, in de richting van het Amstelpark. De politie is nog hem op zoek geweest, maar tevergeefs.

Tip de redactie