Zorgen om files op A10 bij de Zuidas

Filerecord na filerecord wordt gebroken en dus moet er wat veranderen, vindt de organisatie voor ondernemend Amsterdam (ORAM). Zeker omdat de A10-Zuid binnenkort helemaal op de schop gaat.

De Ring wordt deels breder wordt en gaat ondergronds. Ook station Zuid wordt aangepakt. Het miljardenproject gaat voor veel verkeersoverlast zorgen. "We kunnen nu toch wel zeggen dat er langzaam een crisis aan het ontstaan is op de Zuidas", aldus Kees Noorman van de ORAM.

Eén van oplossingen is om de standaard werktijden aan te passen, zodat niet iedereen meer tegelijk begint. Andere ideeën waar over gesproken wordt zijn een auto-verbod op delen van de Zuidas of mensen die carpoolen of met de trein komen financieel belonen.

'Hup, de auto uit'

Een echt concrete oplossing is er echter nog niet en dat terwijl de tijd dringt volgens Noorman. "Eigenlijk zou ik zeggen, hup de auto uit. De auto uit, maar waar dan in? Dat is een goede vraag."

Verkeerswethouder Pieter Litjens gaat de komende weken samen met ORAM in gesprek met bedrijven op de Zuidas om over mogelijke oplossingen te praten.

Tip de redactie