7 jaar geëist voor verkrachting twee jonge vrouwen

Tegen een 38-jarige man uit Amsterdam is in hoger beroep 7 jaar gevangenisstraf geëist voor de verkrachting van twee jonge vrouwen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De vrouwen werden in 2012 en 2013 verkracht. Het eerste slachtoffer verklaarde dat de verdachte met een smoes haar woning binnenkwam. Terwijl de vrouw een vriendin belde, greep de man haar bij haar nek en zette een mes tegen haar keel en gezicht.

Ze moest de vriendin vertellen dat alles goed was. Vervolgens trok hij haar shirt uit en vonden er verschillende gedwongen seksuele handelingen plaats. Ook de tweede vrouw heeft verklaard dat zij verkracht is in haar woning. 

De rechtbank sprak de verdachte vrij vanwege een gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie was het hiermee niet eens en stelde hoger beroep in.

Geen spijt

Volgens justitie is alleen een lange celstraf gepast voor de verdachte, die nooit spijt heeft betuigd. "De twee jonge vrouwen zijn ernstig beschadigd", aldus de advocaat-generaal.

"Hun gevoel van veiligheid is volkomen aangetast en zij zullen de rest van hun leven moeten leven met de diepe sporen die de feiten bij hen hebben achtergelaten. Verdachte heeft geen enkel moment kenbaar gemaakt het laakbare en perverse van zijn handelen in te zien."

Het hof doet op 22 december uitspraak.

Tip de redactie