Compositietekening mogelijke moordenaar Eaneas Lomp vrijgegeven

De politie heeft dinsdagavond een compositietekening van één van de mogelijke daders van de liquidatie van Eaneas Lomp vrijgegeven.

Het slachtoffer werd op 7 november 2015 in een woonwijk in Krommenie onder vuur genomen door vermoedelijk twee schutters die onder andere met een een automatisch vuurwapen tientallen kogels afvuurden. 

Meteen na de liquidatie vertrokken de daders in een zwarte Volkswagen Golf GTi. Diezelfde auto dook een kwartier later op in de Meteorenweg in Noord. Een groot deel van de auto ging in vlammen op, maar achterin werden nog wel een automatisch wapen en een pistool aangetroffen.

Kort voor de brand zag een getuige in de buurt een onbekende man op hem afkomen. Die man droeg een sjaal voor zijn gezicht en maakte die getuige op een nogal dwingende toon duidelijk dat hij heel snel weg moest gaan. Van deze man is de compositietekening gemaakt, de politie denkt dat hij mogelijk één van de moordenaars van Eaneas Lomp is.

De politie denkt dat de Volkswagen Golf op 1 november 2015, dus zes dagen voor de liquidatie, ook al op weg was naar Eaneas Lomp. De politie weet dat die auto ‘s nachts vanuit Amsterdam in de richting van Krommenie is gereden. Op datzelfde moment zat Eaneas Lomp vanuit Amsterdam in de trein, ook naar Krommenie. Het is dat Eaneas net iets eerder bij zijn huis aankwam, anders was hij mogelijk die nacht al geliquideerd.

Al eerder deze week werk bekendgemaakt dat de gouden tipgever een beloning van 15.000 euro krijgt.

Tip de redactie