Negen bewoners Sumatrastraat naar ziekenhuis na koolmonoxidevergiftiging

Negen bewoners van een pand aan de Sumatrastraat in Oost zijn afgelopen nacht onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Onder de bewoners zijn ook kinderen. 

Rond 1.10 uur voelde een bewoonster van de derde verdieping zich niet lekker en schakelde vervolgens de hulpdiensten in. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat het goed mis was. Alle veertien bewoners moesten het pand direct verlaten.

Twee verouderde, uitgevallen cv-ketels op de derde en vierde verdieping lijken de oorzaak te zijn van de vergiftiging. De brandweer heeft alle cv-ketels in de woning uitgezet totdat de woningbouwvereniging nader onderzoek heeft gedaan. De bewoners konden echter vannacht al naar hun woning terugkeren. 

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om de bewoners te controleren. Uiteindelijk zijn negen van hen overgebracht naar het ziekenhuis. Het lijkt erop dat ze niet ernstig gewond zijn geraakt.

Molukkenstraat

Ook een woning aan de Molukkenstraat werd gecontroleerd. De bewoonster gaf geen gehoor, waarna de brandweer besloot de deur te forceren. Al snel bleek de bewoonster gewoon te slapen. Na enkele metingen bleek hier geen sprake te zijn van een vergiftiging.

Tip de redactie