Steekpartij bij school onder andere door kinderen gezien

Veel kinderen en volwassenen waren vanochtend getuige van de steekpartij bij een basisschool in Zuidoost, waarbij een 40-jarige man door de ex-vriend van zijn vriendin werd neergestoken. Het slachtoffer bracht de kinderen van zijn ex naar school.

De steekpartij vond rond 08.30 uur plaats, vlak voordat de bel van de basisschool klonk. "Ik hoorde gegil en ruzie", vertelt een getuige. "Dus ik keek achter me. Ik dacht eerst dat het ging om gewoon een vechtpartij, maar later bleek het om een steekpartij te gaan. De kindjes van die man waren er zelf ook bij."

Na de steekpartij vlucht de dader te voet, zijn kinderen blijven op straat achter. Het slachtoffer raakt ernstig gewond. Hij zou in zijn nek en oog gestoken zijn, vertellen meerdere getuigen. "Hij was er heel erg aan toe. Hij is ook meegenomen in een ambulance, het zag er niet goed uit."

Slachtofferhulp

De politie is vanochtend langs geweest bij de basisschool, waarop ook de kinderen van de dader en zijn ex-vriendin zitten. "De wijkagent is naar de school gegaan om te kijken of er kinderen aanwezig waren die getuigen waren van het incident. Dat bleek ook het geval te zijn en daar hebben we slachtofferhulp voor geregeld."

Omstanders zijn geschokt door de steekpartij. "Ik vind het heel erg, wat er allemaal gebeurt hier in Zuidoost", vertelt een vrouw, die refereert aan eerdere incidenten in het stadsdeel. Een ander: "Het is belachelijk. Dat kan gewoon niet. Doe het gewoon helemaal niet, of doe het op een andere plek. Maar niet voor een school waar kinderen lopen. Ook mijn kinderen waren erbij."

Voortvluchtig

De dader is nog niet opgepakt, maar de politie denkt dat daar snel verandering in komt. "We weten wie het gedaan heeft. Hij is op dit moment nog voortvluchtig, maar ik verwacht niet dat het heel lang zal duren voordat hij bij ons op het bureau zit."

Bekijk de video:

Tip de redactie