Man buiten westen geslagen bij gewapende straatroof in Zuidoost

In Zuidoost hebben vier mannen in de nacht van donderdag op vrijdag twee gewapende straatroven gepleegd. Bij één van de twee straatroven werd grof geweld gebruikt.

De vier sloegen als eerste rond 1.00 uur toe op het Niftrikhof. Ze bedreigden hun slachtoffer met een vuurwapen en mishandelden hem. Door een rake klap is het slachtoffer, dat een rugtas met persoonlijke eigendommen kwijtraakte bij de roof, vermoedelijk enige tijd buiten bewustzijn geraakt. 

Na de roof vluchtten de vier weg in een witte auto om korte tijd later een tweede slachtoffer te beroven. Ditmaal aan het Nigtevechthof. Ook hier bedreigden ze hun slachtoffer met een vuurwapen en gingen ze er vandoor met persoonlijke eigendommen. 

Arrestatie

De mannen gingen er opnieuw vandoor in de witte auto. Rond 1.30 uur zagen agenten deze auto rijden op het Maarsenhof. Na een stopteken gingen de vermoedelijke daders er vandoor, maar even verderop stopte de wagen plotseling en gingen drie van de vier mannen er te voet vandoor.

De bestuurder, een 19-jarige man, kon worden aangehouden. De drie overige daders zijn nog voortvluchtig. Van hen heeft de politie een signalement vrijgegeven.

Tip de redactie