Stadsdeel Zuidoost huldigt Europees bokskampioen Jessica Belder

Stadsdeel Zuidoost heeft donderdagavond Europees kampioen boksen Jessica Belder in het zonnetje gezet. De 35-jarige registeraccountant behaalde haar titel zo'n drie weken geleden tijdens het Ben Bril Memorial in Carré.

De kampioene kreeg in een zaaltje op het stadsdeelkantoor een oorkonde uit handen van stadsdeelbestuurder Andro Bottse (Sport) en deelraadslid Roy Ristie. "Ik voel me wel in het zonnetje gezet. Het is leuk nu na drie weken dat alles weer normaal is, dat ik er weer even aan herinnerd word", aldus Belder.

Ristie liet in zijn toespraak doorschemeren dat de burgemeester liever een huldiging vanuit de centrale stad voor ogen had, maar daar kon het stadsdeel niet op wachten.

Bottse: "Nee, daar wachten we niet op. We vinden in Zuidoost dat we onze mensen gewoon in het zonnetje moeten kunnen zetten, wanneer we dat willen. Ik denk niet dat we daarmee indruisen tegen het beleid van de stad."

Rust

Trainer Raymond Joval heeft het er een beetje moeilijk mee dat zijn kampioen het sinds het behalen van de titel een beetje rustiger aan doet. Hij gaf te kennen dat het de laatste acht jaar niet eerder is voorgekomen dat hij Belder drie weken lang niet zag.

"Dat is even wennen, misschien is het ook wel goed. Dit is pas mijn eerste Europese kampioen, dus het is allemaal nieuw voor mij. Hopelijk komt ze terug van vakantie en wil ze kampioen van de wereld worden."

Bekijk de video:

Tip de redactie