Gewelddadige buurman blijft langer vastzitten

De man die ervan wordt verdacht dat hij zijn 30-jarige buurvrouw in Oost zomaar in elkaar heeft geslagen, blijft langer in voorarrest. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten de 54-jarige nog twee weken vast te houden.

Het slachtoffer, Pauline Groenhof, schreef begin deze week in een bericht op Facebook hoe de buurman haar afgelopen vrijdagochtend buiten had opgewacht en haar vol met zijn vuist in het gezicht had geslagen. 

"Daarna heeft hij mij ongeveer drie minuten lang gestompt met beide vuisten. Ik ben op de grond gevallen en heb geprobeerd om met mijn handen mijn gezicht te beschermen om maar niet flauw te vallen en te blijven schreeuwen om hulp. Ik ben in totaal wel veertig tot vijftig keer geslagen."

Ze is blij dat de man langer vast blijft zitten, zegt ze tegen AT5. Ze hoopt en gaat er voorzichtig vanuit dat het niets persoonlijks was. De man is gewoon niet gezond, is haar inschatting. "Hij heeft meer vrouwen lastiggevallen, weet ik."

Buurtonderzoek

Wooncorporatie De Key, de verhuurder van de buurman, is deze week een buurtonderzoek gestart. "We vragen alle buren of ze overlast van deze buurman hebben ervaren", zegt een woordvoerder. "Er is bij ons geen overlastdossier bekend, maar niet gemeld, betekent niet dat het er niets is."

Pauline hoopt dat de man uit zijn huis gezet zal worden. De Key kan nog niet zeggen of dat gaat gebeuren. "Op basis van de informatie uit het buurtonderzoek en het politieonderzoek nemen we een vervolgstap."

Verhuizen

De Amsterdamse durft voorlopig niet terug naar haar eigen woning, een koophuis. Ze moet zelf vervangende woonruimte zoeken, bevestigt De Key. "Daarover hebben we met haar gesprekken gevoerd." Pauline houdt er rekening mee dat ze een half jaar tot een jaar ergens anders moet wonen. "Het kan best lang duren tot hij is verplaatst."

Tip de redactie