Buurtwerkkamers in Zuidoost gered

De Buurtwerkkamers in Zuidoost kunnen toch openblijven. In de gemeenteraad is donderdag een motie aangenomen om hiervoor geld uit te trekken.

In de buurtwerkkamers in Zuidoost komen al jaren tientallen mensen per dag voor hulp met alledaagse problemen. "Het is heel belangrijk voor de buurt, voor de mensen die in armoede leven", zegt Dayenne Tempo. "Wij maken ons voor hen sterk, dit is pure armoedebestrijding."

Maar omdat de subsidie van het rijk per 1 januari gaat stoppen, dreigden de buurtwerkkamers te verdwijnen. De medewerkers demonstreerden bij de gemeenteraad, en dat protest is dus nu gehonoreerd. Er werd donderdagmiddag een motie aangenomen om extra geld te reserveren.

GroenLinks-fractievoorzitter Groot Wassink: "Het is een hele belangrijke voorziening die veel mensen helpt in de buurt. Ze moeten blijven, veel mensen in Amsterdam hebben het moeilijk. Dan moet je zorgen dat ze open blijven. De stad is rijk, het is een bedrag van niks. Bezuinig dan niet op de allerkwetsbaarste mensen van de stad."

Tip de redactie