De politie gaat op 15 november een reconstructie maken van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012. Dit in het kader van het hoger beroep in de zaak.

De kruising Van Bossepad - Visseringstraat en de Van Rappardstraat zal volgende week dinsdag tussen 12.00 's middags en 3.00 uur 's nachts worden afgesloten voor al het verkeer. De woningen zijn voor bewoners te voet bereikbaar. Ze zijn per brief over de reconstructie geïnformeerd.

In december 2012 werden twee mannen vanuit een Audi in de Staatsliedenbuurt doodgeschoten. Het beoogde doelwit, Benaouf A., wist te ontkomen. Anouar 'Popeye' B. en Adil A. zijn voor de liquidaties veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, deze zaak dient nu in hoger beroep. Zij zullen niet bij de reconstructie aanwezig zijn.

Hamza B. wist aanvankelijk naar Marokko te ontkomen, maar hij werd daar vorig jaar in Marokko in hoger beroep opnieuw tot twintig jaar cel veroordeeld. Zijn advocaat liet weten in cassatie te gaan tegen deze uitspraak.