Een jonge vrouw is in de vroege morgen van zondag 6 november rond 5.30 uur aangerand op de Weesperzijde.

Het incident gebeurde nabij het viaduct over de afslag S112, laat de politie woensdag weten.

De vrouw fietste vanuit het centrum naar huis toen ze plotseling onder het viaduct door een man van haar fiets werd geduwd. De man sleurde haar vervolgens mee naar een nabij gelegen grasveld. In eerste instantie lukte het de vrouw nog om los te komen en haar fiets te pakken.

Maar de man greep haar opnieuw en sleurde haar wederom naar het grasveld. Hierbij werd de vrouw geschopt, geslagen en onzedelijk betast. De man hield echter plotseling op met zijn acties en ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van Diemen.

De man is door het slachtoffer omschreven als een man van circa 30 jaar oud met een lichtgetinte, wat gelige huidskleur. Hij is ongeveer 1.70 à 1.75m lang met kort zwart haar. Hij droeg die ochtend een bril met een donker montuur, een dikke zwarte jas en daaronder een zandkleurige broek. De man is vertrokken op de fiets van het slachtoffer, een zwarte opoefiets met een wit voorspatbord en een witte voordrager.

De politie roept mensen die iets van het incident hebben gezien op zich te melden. Ook wil de politie graag spreken met vrouwen die mogelijk ook door deze man zijn lastiggevallen of benaderd.