Sinds vrijdag mag autoverkeer vanuit de richting van het Rijksmuseum op de Spiegelgracht de brug over de Prinsengracht niet meer oprijden. Automobilisten moeten alleen nog een beetje wennen aan de nieuwe situatie.

Een omstander maakte vrijdagmiddag een filmpje van de situatie. In iets meer dan een minuut negeren acht automobilisten het gloednieuwe bord, dat aangeeft dat de straat inrijden niet langer is toegestaan.

Proef
De afsluiting maakt deel uit van een proef om de verkeersdruk op het Spiegelkwartier te verminderen. De proef is vrijdagmorgen van start gegaan en dus is het niet verwonderlijk dat veel automobilisten het bord over het hoofd zien. "Dat is niet ongebruikelijk op dag één van een wijziging in de verkeerssituatie", stelt een woordvoerder van stadsdeel Centrum. "Uiteraard houden we de nieuwe situatie goed in de gaten."

Het bord negeren kan overigens vervelende consequenties hebben. Auto's die rechtdoor rijden stuiten namelijk op een paaltje en binnenkort is linksaf slaan de Prinsengracht op ook niet langer mogelijk.

Bekijk het filmpje: