De Amsterdamse Reddingsbrigade is dringend op zoek naar vrijwilligers. De organisatie telt nu twintig leden, maar ziet dat aantal het liefst verdubbelen.

"Eind juni werd European Endless Express georganiseerd in Noord", vertelt penningmeester Walter Weg. "Wij konden geen hulp verlenen omdat we drie mensen tekort kwamen. Uiteindelijk heeft een andere brigade het evenement van ons overgenomen."

In de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland wordt de hulpverleningsorganisatie ingezet bij grote evenementen zoals het bevrijdingsconcert op de Amstel, Sail en vele triatlon- en zwemwedstrijden in open water. Naast het actief beveiligen van waterevenementen geven leden reddingslessen en voorlichting.

Steeds drukker

Doordat de brigade er steeds meer taken bij krijgt - zoals toezichthouden op diverse recreatieplassen en het ondersteunen van de brandweer bij alarmeringen - zijn er te weinig vrijwiligers.

Weg: "Als we steeds vaker evenementen moeten afzeggen omdat we te weinig mensen hebben, kunnen we straks onze brigade opdoeken omdat niemand meer met ons samen wil werken. Ik verwacht niet dat dit gebeurt, maar we hebben wel meer mensen nodig om dit scenario te voorkomen. Door nu een campagne te starten, hopen we dat mensen zich nu aanmelden en gelijk kunnen starten met onze opleiding."